KARAASI

Karaasi - menu


KALASTUS JA METSÄSTYSAUTON rakentaminen No.1 ja No.2

Asiakkaan tilaus tämän auton kohdalla korosti ettei tarkoitus ollut tehdä extreme off-road autoa, 
vaan muutosten ja varustelun tavoite oli  parantaa käyttöominaisuuksia kalastus- ja metsästysretkillä

       

Vinssiksi valittiin WARN 9.5ti. Etusuojan lisäksi auton vaihteisto ja polttoainesäiliö suojattiin alu-panssarein. Akselit varustettiin vetopyörästöjen suojilla. Raidetangot vaihdettiin HD- malliin. ARP -lukko asennettiin taka-akselille.

  

Kylkiputket ovat kuumasinkityt ja maalatut, runkoa on vahvistettu niiden kiinnityskohdista. Takavalojen suojat ovat ruostumatontaterästä (RST). Snorkkeli on alkuperäinen Land Rover -tuote.

 

Kojetaulu on autoon kuuluvaa uutta mallia (2007). Ilmastoinnin suuttimien välissä näkyy parkkitutkan näyttö. Nyt asennetun peilien lämmitys seuraa takalasin lämmitystä. Mutta takaosan istuin järjestelyt muutettiin takaisin vanhaan Land Rover tyyliin. Paikkaluvun lisäämiseksi ja ulos/sisään kulun helpottamiseksi. ko. muutosta ei EU alueelle rekisteröityyn autoon saa tehdä.

 

Kattoteline perustuu G4 malliin, jota muutettiin ajosiltojen, varapyörän, lapion ja maastotunkin kiinnittämiseksi.

   

Tasauspyörästönlukkoa käyttävä kompressori sijoitettiin kuljettajan istuimen alle, kuten myös lisättyjen sähkölaitteiden sulakkeet yms. Sulakerasiat ja kytkentärivat ovat merikäyttömallia (RST). ARPin ym. lisättyjä käyttökytkimiä sijoitettiin omaan paneeliin vaihdekepin viereen.

 


Kalastus ja metsästysauto no.2 LAND ROVER 90 2008